Födelsedagsfika!

Vi i Nv1b gillar traditioner och framför allt att skapa nya sådana!
Idag var det Andrea's 18e födelsedag vilket firades i mattesalen med tårta och 7up!
Mysigt och ännu ett framsteg för våran oslagbara gemenskap!

Ikväll vankas det Björnes och vi ses där!


Födelsedags"barnet" - Andrea


Nv1b-Myyyyyyyyyys

välkommen

VÄLKOMMEN ERIKA TILL NV1B
hoppas du kmr trivas & STANNAR hos oss :)


Kemi lektion nr 1

Idag hade vi Kemi lab för första gången. Intressant men det enda vi gjorde var att gå igenom praktiska saker och säkerhet. Men sådant är alltid viktigt! Vi kan i dagsläget tyvärr inte ge någon utvärdering om vad vi tycker om Kemi eftersom idag var det mest lite blabla.

Vi hade även idrott idag och även denna gång fick vi ett kärt besök utav veteranen Bengan. Idag fick vi välja mellan att spela pingis eller gå ner till skolgymmet och pumpa muskler med Bengan som personlig coach! Båda alternativen var ju mycket lockande så det var svårt att välja!

På favoriten Fysiken (som vi haft 3 dagar i rad nu) fick vi göra lite labbar som mest gick ut på att mäta olika saker och ränka ut lite massor och grejer. Inget allt för komplicerat!

En påminnelse om läxor!

Engelska - skriva 2 texter om två utav personerna i häftet. 100 ord/person.
Franska - en hög härliga glosor!


Våra skåp = kylskåp ???

Som vi tidigare nämnt så har misstankar kommit fram om att våra skåp som flyttats är oroande kalla.
Efter som vi var så fundersamma över detta fenomen togs det idag tag i saken vilket betyder att vi hade en liten check av temperaturen i ett av Nv1b's skåp.

Termometern visade:
Botten utav skåpet:   10 grader celcius
Lite högre upp i skåpet:   14 grader celcius

Vilket i princip betyder att om vi nu skulle vilja förvara mjölk och smör i ett skåp så skulle det vara OK eftersom skåpen lyckas hålla en sådan låg temperatur och ett tips! Om ni lägger matvarorna på golvet i skåpet klarar de sig extra bra eftersom det är väldigtväääldigt kallt på just golvet och väggarna i skåpen!

Nu kan man ju då fråga sig om det är acceptabelt att hålla så låga temperaturer i skåpen och i d-korridoren över huvudtaget??? Tänk om det nu hade varit så att vi hade förvarat en klass-hamster i ett av skåpen. Den hade ju fått köldskador! Inte bra!
Tänk på djuren!
Vårra förra skåpsplatser var bättre och varmare.

  • Halvt plus för den nya såkallade myshörnan.... Eftersom de numera satt ihop alla soffor till en ring får man ju många tillfällen att sitta mittemot och stirra på en heldel random personer!
    Det kan ju..eh gillas?
    Plus iallafall för att hela klassen nu mera får plats i just en sådan här "myshörna" vid toaletterna!


Mini-kylskåp är inget vi behöver införskaffa! De fick vi gratis i och med skåpsflytten!


Klassträning 7:30


Idag var det ett gäng på tre hurtiga klassmedlemmar (Frida, Linn & Andrea) som möttes på Nautilus Gym klockan halv åtta imorse och som trotsade den lockande sovmorgonen!
Som lovat bjöds det på ett svettigt och hårt morgonpass men som ni vet så bränner man som mest på morgonen innan frukost! Efter passet fanns det dusch och bastu för den som kände sig manad och lagom i tid var de tillbaka i skolan för att inta en härlig frukost i skolans cafeteria!

Klassträningens morgonpass är något vi verkligen rekomenderar, roligt, svettigt och en otroligt härlig start på dagen! Vi uppmanar er som ännu inte tagit del av klassträningen att hänka på nästa morgon pass som förmodligen inträffar på fredag!


Dag nr 1, måndag

Trevligt att vara tillbaka, sorry för att det inte blev en endaste bild idag! Dåligt men det kommer bli bättring, det tar ju trotts allt lite tid att komma in i de nya rutinerna.

  • Idag hade vi vår första fysik lektion och vi lärde oss att Fysik = Förståelse, så kom ihåg det nu!
    + glöm inte att införskaffa ett rutat häfte snarast och ta med er formelsamlingen imorgo

  • Skåpen hade blivit flyttade till D-korridoren som var misstänksamt kall idag! Miniräknarens batteri fick nästan problem att starta igång pga av kylan och dunet i jackan frös till is! Ungefär så kallt var det.
    F.Y.I så kommer en termometer medtagas till skolan imorgon för att checka denna extrema istid som förtillfället förekommer i D-korridoren.

  • För er som är träningssugna så här efter allt julgodis så har vi ett bättre alternativ än det som nämndes i ett tidigare inlägg här i bloggen! Hetsbantning  är inget vi tror på utan vi erbjuder er en mycket bättre form och den kallas Klass-träning. Imorgon möts vi på Nautilus gym kl. 7:30 för ett härligt, svettigt morgonpass. Efter en timmas träning finns det gott om tid för dusch och att göra sig iordning så det är inget att oroa sig för

  • Vi kan även meddela att vi har gjort ett försök till att förbättra vårat nuvarande lite halvkassa schema. Vi uppsökte schemaläggaren som lovat att ta en titt på Nv1b's schema och försöka trycka ihop det mer = inte 4930 onödiga hål! Vi väntar på färdigställt schema!





Bjuder på en härlig höstbild som togs i september 09.


Dags att TAGGA

Imorgon kör vi igen!
Nya krafter, nya tag, imorgon påbörjar vi i Nv1b den 2a av 6 terminer vi kommer ha tillsammans! Mycket trevligt ska det bli att få träffa alla igen.

Ni läsare har många spännande blogginlägg att se fram emot.

Fick en idée om att ta mig sig en cam till skolan! Då kan man ju koppla upp sig till skolans datorer och spela in videoinlägg direkt!

ELLER
så införskaffar vi en klass-laptop med trådlöst bredband. Hur toppen vore inte det??

Nu är det dags att sova dock,
imorgon ska vi inte stiga upp runt 12 utan cirkus 5-6 timmar tidigare!

Se till att få en god natts sömn för imorgon KÖR VI!!

Skåpsflytt?

Som ni förmodligen kommer ihåg så var vi ju tvugna att rensa ur våra skåp dagen då vi slutade förra terminen och vi dumpade alla saker i D?
Iallafall.
Imorgon, är det meningen att vi ska vara där 8:00 för att hämta sakerna ifall några ska använda klassrummet? Eller när är tanken att vi ska hämta våra saker och "leta efter" våra skåp som nu tydligen blivit förflyttade = ONÖDIGT.
Bara vi inte flyttats in i någon korridor för det suger, vi hade ju trotts allt väldigt bra placering på våra skåp, men var Nv1b nu ska hålla till återstår att se.

Är det någon som har koll på när vi ska hämta sakerna?????

Nya schemat

Ja, nu börjar det närma sig en ny termin för Nv1b klassen.
Vi har ju fått schemat för vårterminen och det är väll inget att hurra för och inget man direkt vill hänga i julgranen.
Håltimmar som vi sedan tidigare är väldigt bekanta med blir vi inte av med, de förföljer oss. Sluta tidigt gör vi inte heller direkt. 1 dag i veckan vi inte slutar efter 15. (14.55 räknas inte)

Men men man ska väll inte klaga innan man provat på det.
Nu får vi sammla krafterna sista veckan för snart drar skolan igång igen!




P.S
Tyskaeleverna måste ju vara oerhört lyckliga över att de tilldelats 3st håltimmar på fredagen. Känns det värt eller?
Är det bara jag som får känslan av att schemaläggarna prioriterat andra klasseras scheman före vårat???



RSS 2.0